izpiti forum skriptarna e-mail
poišči...

Vest

Strokovna ekskurzija Ogledali si bomo Mednarodni pohištveni sejem v Milanu...        >>>

»

obvestila

»

skupnost

»

kontakti

»

uradne ure

»

povezave

»

menza

»

domov

Dobrodelni projekt

Na Lesarski šoli Maribor, Višji strokovni šoli smo se študentje 2. letnika Višje strokovne šole v okviru predmeta Ekonomika in management podjetja odločili za dobrodelni projekt "Ko zaznajo mladi" in ga bomo predstavili v tednu pred božičnimi prazniki.

Prvi korak, ki smo ga v projektu naredili je bila izbira družine. Tukaj smo upoštevali, da  družina živi v pomanjkljivih bivalnih pogojih izključno zaradi neke "višje sile" (nenadna smrt, trajna bolezen...) in ne zaradi neurejenih družinskih razmer, katerim bi botroval alkohol. Obrnili smo se na Zvezo prijateljev mladine Maribor, kjer so nam pomagali. Obiskali smo družine in se z njimi pogovorili. Na koncu smo se odločili za družino iz okolice Maribora, ki pa se ne želi izpostavljati javnosti in mi upoštevamo njihovo željo. Družina želi, da ji mi bodoči inženirji naredimo dnevni regal in posteljo ter manjši poličnik. Izmerili smo prostor ter naredili skice. Družina je bila zelo vesela našega projekta, čeprav so bile narisane še le skice.

V naslednjem koraku smo se razdelili v skupine in sicer po nalogah, ki jih bomo opravljali. Tako so nastale naslednje skupine: skupina managerjev (njihova naloga je poiskati donatorje, ki lahko prispevajo materialno in denarno), oblikovalcev in konstrukterjev (na podlagi skic so oblikovali in izrisali elemente), organizatorjev (organizirajo kraj izdelave, prevoz materiala in  izdelka do družine), in izvajalcev (na koncu po načrtih izdelajo opremo do končnega videza).

Po koncu izdelave, bo izdelek razstavljen v naši avli do predaje izdelka družini, ki bo predvidoma 19.12.2005.

Projekt "Ko zaznajo mladi" smo uspešno izvedli. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali in stali ob strani. Posebna zahvala pa gre donatorjem brez katerih ta projekt ne bi bilo možno izpeljati.

<<< nazaj

Anketa tedna

Vprašanje

Ali imamo na naši šoli dovolj takšnih in drugačnih projektov?

Da

Ne

Lahko bi jih bilo več

Poglej rezultate zadnje ankete. Poglej rezultate prejšnjih anket.

 

 

 

 

 

 

 

   

Lesarska šola Maribor, Lesarska ulica 2, 2000 Maribor

   
   

tel: 02/421-66-58, e-pošta: referat@visjales-mb.org